Dobrý den, teplotní čidlo č.1 je v místnosti a č.2 je venkovní. Je možné sepnutí tohoto zařízení naprogramovat tak, že pokles venkovní teploty pod úroveň vnitřní teploty sepne relé? A naopak. Tzn. závislost hodnoty jednoho čidla na hodnotě druhého. Sleduji větrání vnitřního prostoru, až při nižší venkovní teplotě.
Teplotní čidlo Sonoff Basic R2.
Nastavení zařízení Sonoff Basic R2
-
Můžete to udělat například pomocí scripts.supla.io
-
{{state(304).temperature<state(303).temperature(301).on}}
Tak třeba takhle?
No nevím, nějak to nemůžu rozhodit. Nemáte nějaký návod pro, no řekněme lajky?
304 venkovní čidlo
303 vnitřní
301 relé
Tak třeba takhle?
No nevím, nějak to nemůžu rozhodit. Nemáte nějaký návod pro, no řekněme lajky?
304 venkovní čidlo
303 vnitřní
301 relé
-
Dobrý den,
omlouvám se, ale nikde nevidím tlačítko pro založení nového vlákna tak píšu sem ...
Tady je můj dotaz:
Chci nastavit teploměr Sonoff Basic R2 do režimu MQTT.
1. jednou už jsem se do nastavovacího režimu dostal, ale teď se mi to nedaří, prosím tedy o návod jak na to.
2. V zařízení je polská verze a nebyl jsem schopen určit, který parametr pro režim MQTT mám nastavit, prosím tedy ještě o návod v polštině pro nastavení samotného zařízení.
Děkuji.
omlouvám se, ale nikde nevidím tlačítko pro založení nového vlákna tak píšu sem ...
Tady je můj dotaz:
Chci nastavit teploměr Sonoff Basic R2 do režimu MQTT.
1. jednou už jsem se do nastavovacího režimu dostal, ale teď se mi to nedaří, prosím tedy o návod jak na to.
2. V zařízení je polská verze a nebyl jsem schopen určit, který parametr pro režim MQTT mám nastavit, prosím tedy ještě o návod v polštině pro nastavení samotného zařízení.
Děkuji.
-
Nemohu odpovědět na vaše otázky, protože nemám ponětí, jaký software byl nahrán do tohoto Sonoff.
-
Jedná se o konverzi Chński Sonoff s DIY softwarem. Určitě můžete použít MQTT poskytované cloudem https://cloud.supla.org/integrations/mqtt-broker. Nemám ponětí, zda nahraný software podporuje MQTT.
-
Dobrý den, mám dotaz související s Sonoff Basic R2 a nechci zakládat nové vlákno.
Nepochopil jsem, jaký význam má hodnota "pak proveďte akci a počkejte, až bude teplota ..."
Děkuji za odpověď.
Nepochopil jsem, jaký význam má hodnota "pak proveďte akci a počkejte, až bude teplota ..."
Děkuji za odpověď.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Už jsem našel odpověď v jiném vlákně a vyzkoušel jsem.
Pokud je např. nastaveno "pak proveďte akci a počkejte, až bude teplota <30 C", tak musí teplota klesnout pod 30 C, aby mohla být opět provedena akce "Když bude teplota > 40 C.
Pokud je např. nastaveno "pak proveďte akci a počkejte, až bude teplota <30 C", tak musí teplota klesnout pod 30 C, aby mohla být opět provedena akce "Když bude teplota > 40 C.