Nastavení zařízení Sonoff Basic R2

Pahra

Dobrý den, teplotní čidlo č.1 je v místnosti a č.2 je venkovní. Je možné sepnutí tohoto zařízení naprogramovat tak, že pokles venkovní teploty pod úroveň vnitřní teploty sepne relé? A naopak. Tzn. závislost hodnoty jednoho čidla na hodnotě druhého. Sleduji větrání vnitřního prostoru, až při nižší venkovní teplotě.
Teplotní čidlo Sonoff Basic R2.
pzygmunt

Můžete to udělat například pomocí scripts.supla.io
Pahra

{{state(304).temperature<state(303).temperature(301).on}}
Tak třeba takhle?
No nevím, nějak to nemůžu rozhodit. Nemáte nějaký návod pro, no řekněme lajky?
304 venkovní čidlo
303 vnitřní
301 relé
FerdaX

Dobrý den,
omlouvám se, ale nikde nevidím tlačítko pro založení nového vlákna tak píšu sem ...

Tady je můj dotaz:
Chci nastavit teploměr Sonoff Basic R2 do režimu MQTT.
1. jednou už jsem se do nastavovacího režimu dostal, ale teď se mi to nedaří, prosím tedy o návod jak na to.
2. V zařízení je polská verze a nebyl jsem schopen určit, který parametr pro režim MQTT mám nastavit, prosím tedy ještě o návod v polštině pro nastavení samotného zařízení.

Děkuji.
pzygmunt

Nemohu odpovědět na vaše otázky, protože nemám ponětí, jaký software byl nahrán do tohoto Sonoff.
FerdaX

Je tam software GG v7.14.05 v polské verzi
pzygmunt

Jedná se o konverzi Chński Sonoff s DIY softwarem. Určitě můžete použít MQTT poskytované cloudem https://cloud.supla.org/integrations/mqtt-broker. Nemám ponětí, zda nahraný software podporuje MQTT.
Siki

Dobrý den, mám dotaz související s Sonoff Basic R2 a nechci zakládat nové vlákno.
Nepochopil jsem, jaký význam má hodnota "pak proveďte akci a počkejte, až bude teplota ..."
Děkuji za odpověď.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Siki

Už jsem našel odpověď v jiném vlákně a vyzkoušel jsem.
Pokud je např. nastaveno "pak proveďte akci a počkejte, až bude teplota <30 C", tak musí teplota klesnout pod 30 C, aby mohla být opět provedena akce "Když bude teplota > 40 C.

Return to “Obecná diskuse”